MY TREES: skvělý event, úspěšný postup a trocha zmatků

22.08.2018

     Hurá! Máme úspěšně za sebou 1. event MY TREES, neboli už druhý historický mezník v krátkém životě tohoto vlajkového projektu společnosti DEGIRANS SE!

     V květnovém blogu jsem psala o tom, že MY TREES, moderní investorský projekt DEGIRANS SE, šel 22. dubna 2018 do pre-launch fáze. Což byl 1. historický mezník ve vývoji projektu: v tento den (na počest Dne země) byl oficiálně představený a otevřený veřejnosti.

Event Aloha = 2. historický mezník MY TREES

     Na sobotní odpoledne 18. srpna 2018 jsme už mohli do Prahy pozvat 50 nejúspěšnějších síťařů MY TREES, abychom jim poděkovali a ocenili ty z nich, kteří podali na počátku stavění obchodní sítě MY TREES nej výkony.

     Naše první společné setkání jsme nazvali „Havajská Luau“ neboli „Aloha,“ a opravdu se celé neslo v krásném, přátelském a hravém letním stylu a především v duchu tohoto slavného havajského pozdravu. Mimochodem, „Aloha,“ toto nejznámější havajské slovo je do češtiny velmi obtížně přeložitelné, ale znamená samá úžasná pozitiva. Podle znalců havajské kultury vyjadřuje vlastně všechno, čemu hezky česky říkáme: láska, mír, radost, sounáležitost, blízkost, sdílení, podstata života…

     Abychom se na eventu jen neradovali, neodměňovali, nechválili se a netancovali pod vedením profesionálních havajských tanečnic, byla část jeho programu věnována rovněž workshopu, přednášce lídra Jaroslava Pilného a vytyčení dalších úkolů.

     V květnu jsem vás zde informovala o tom, že prodejní síť MY TREES má 700 registrovaných členů - nyní je jich už víc než tisícovka. Co je ale podstatnější, že utěšeně roste rovněž počet aktivních síťařů, kteří si cíle MY TREES vzali za své a opravdu „makají“.  

Kompetence aneb DEGIRANS SE vs. PERFECT NETWORK INC

     Protože tento blog je určen především našim akcionářům (nikoli však výhradně jim!), musím dnes ještě také zmínit téma vlastnictví a kompetencí v našich projektech, především v MY TREES, jelikož přibývá dotazů a zmatků kolem těchto důležitých „položek“.

Kdo co vlastní

     Nejdřív tedy konkrétně k otázce vlastnictví. Akcionáři se dost často pletou, že budou mít také stromy. Oni ale nebudou vlastnit stromy automaticky proto, že se stali akcionáři  DEGIRANS SE! Stromy vlastní jen ti, kteří si je v MY TREES koupili (a dost často se ani při tom nestali akcionáři).

     Naši akcionáři budou automaticky vlastnit půdu, protože společnost DEGIRANS SE bude ten, kdo v projektu MY TREES bude výhradním držitelem půdy. Takže logicky, každý z jejích akcionářů také - podle počtu svých akcií, které si koupil – bude spoludržitelem půdy. Nebude však automaticky majitelem stromů, které na této půdě vyrostou, ledaže by kromě akcií si ještě přikoupil stromy.

     Obráceně to mají ti, kteří si koupili balíčky stromů, aniž se stali akcionáři: vlastní počet stromů, který si zaplatili, ale půda pod těmito stromy už jejich není. Je to stejně jednoduché, jako když si pronajmete od někoho zahradu: půda v zahradě vaše není, ale mrkev či brambory, které si tam zasadíte a vypěstujete, jsou zcela vaše. S těmi naložíte zcela dle své svobodné volby, třeba je i prodáte.

Kdo za co odpovídá

     Život v našich firmách košatí a rozrůstá se, takže dost přirozeně průběžně narůstají i zmatky a množí se správné otázky. Zkrátka, stále víc lidí uvnitř firem i mimo ně (těch, kteří s námi spolupracují), neví, kdo co vlastně dělá a hlavně kdo za co zodpovídá. Jinými slovy, hodně lidí, včetně akcionářů DEGIRANS SE a síťařů MY TREES, si plete kompetence….

     V zásadě je to takto jednoduché: půda je DEGIRANS SE, stromy jsou lidí, kteří si je zaplatili, péči o stromy platí PERFECT NETWORK INC.

     DEGIRANS SE má tedy v projektu MY TREES pouze půdu: jsme zodpovědní za to, že najdeme obchodního partnera, koupíme půdu, celou záležitost zajistíme právně a zařídíme vše, co s ní souvisí.

     PERFECT NETWORK INC, americká společnost, je v projektu MY TREES zodpovědná za počítačovou platformu, za obchodní síť a za péči o stromy. Tedy za to, že v MY TREES vytvoří IT platformu, postaví obchodní síť a zajistí peníze na péči o stromy.

     Až bude dokončen nákup půdy, na čemž nyní velmi usilovně pracujeme a vše nasvědčuje tomu, že úspěšně, bude ji DEGIRANS SE pronajímat americké firmě PERFECT NETWORK INC, která na ní bude pěstovat stromy. Pro naše akcionáře je důležité tedy vědět, že tímto pronájmem získáme pravidelné peníze za nájem, a přitom stále budeme mít v držení půdu.

Beata Pilná,

předseda představenstva, DEGIRANS SE

 

 

 

 

 

 

Zpět na všechny články

Napište nám: