Slavnostní­ otví­račka se povedla

18.05.2018

     Minulý měsíc jsem v našem prvním blogu slíbila, že nejen naše akcionáře, ale každého, koho naše projekty zajímají, budeme v této rubrice pravidelně informovat o tom, jak se vyvíjejí a co se v nich důležitého děje. Že zveřejníme a vysvětlíme vše, co je kolem projektů nového, podstatného, zajímavého.

     Vzhledem k tomu, že jsme v dubnu s tímto tématem začínali, považovala jsem za vhodné pro začátek v blogu probrat vše aktuální, podstatné a zajímavé u všech čtyř našich projektů, tedy u SPACESPY, IN-SPIRA, MY TREES i PLAY SAFE, abych vám mohla předložit jakousi jejich stručnou inventuru.

     Od nynějška se už tedy můžeme soustředit vždy jen na to poslední podstatné a zajímavé dění v tom projektu, ve kterém se „to“ událo. Což ovšem samozřejmě neznamená, pokud v blogu nebudeme o některých našich projektech mluvit, že se v nich vůbec nic neděje! Žijí svým životem dál a plní svůj účel, jen se v nich aktuálně nestalo nic tak podstatného a zajímavého, abychom to zveřejňovali…

    Nyní už tedy k tomu, co je u nás nového.

MY TREES má za sebou historický mezník

     Povedlo se to, co jsme na začátku dubna avizovali: MY TREES, moderní investorský projekt naší společnosti DEGIRANS SE, šel 22. dubna 2018 do pre-launch fáze! Což znamená, že byl oficiálně představený a otevřený veřejnosti (do té doby jsme projekt stavěli a od února byl otevřený pouze akcionářům). Tato zásadní událost se konala u příležitosti celosvětového svátku Dne země v IN-SPIRU, našem coworkingovém centru v Praze, na on-line slavnostní prezentaci a my jsme si tuto akci opravdu krásně užili.

     In-spiro zaplnili významní akcionáři MY TREES a pozvaní hosté a on-line se k nám připojily stovky dalších lidí nejen z Česka a Moravy, ale také ze zahraničí. A dokonce nás všechny v přímém přenosu, přes monitor, pozdravila i naše významná spolupracovnice z Los Angeles Vladimira Anderson, aby jako CEO projektu dosavadní průběh MY TREES krátce zhodnotila.

https://youtu.be/BMUKoBSMiEc

     Musím se přiznat, že na tento den jsme hodně čekali a těšili se na něj. Vždyť za ním byly víc než dva roky tvrdé práce, a to dost širokého týmu lidí.

     Dnes je z pohledu veřejnosti asi nejvíc vidět hlavně můj manžel Jaroslav Pilný, hlavní lídr projektu a školitel síťařů, který zmiňovanou „otvíračku“ osobně moderoval a prezentoval. Nicméně za MY TREES je práce ještě mnoha dalších: stojí za ním šéfka celého projektu, šikovní ajťáci, několik právníků, kteří vystavěli právní rámec projektu a stále ho ještě průběžně flexibilně doplňují a řeší, jsou za ním ale rovněž markeťáci, kteří vymýšlejí, jakým způsobem tento projekt veřejnosti předkládat a jak ho tzv. komunikovat, tedy jak nejlépe nastavit veškerou reklamní a PR strategii na sociálních sítích, včetně reklamních spotů.

     Za MY TREES je také celý, a dnes už dost velký tým (síť) prodejců a distributorů, neboli network marketing, který vede právě Jaroslav Pilný. Mimochodem, jeho síť velmi utěšeně roste! A co je nejlepší, že nárůst na už cca 700 registrovaných členů se zatím obešel bez dosavadních investic do marketingu a reklamy.

     Další důležitou prací, která nebyla a zatím stále ještě není tzv. vidět, je dokončování vlastního zázemí pro fungování celého projektu. Což v současnosti je především spolupráce se strategickými partnery v Jižní Americe (plantáže, výsadba a pěstování stromů). A i ta se také vcelku dobře daří, i když práce na ní ještě nějaký čas potrvají…

     Dne 22. dubna tedy došlo k tomu, že už nikoli pouze akcionáři, kteří měli možnost se do projektu registrovat už od druhé poloviny letošního února, ale všichni „příchozí“, i nejširší veřejnost, může využívat celou softvérovou platformu MY TREES. Kdokoli si může na příslušnou „link page“ najet, podívat se dovnitř, zaregistrovat se, koupit si či nekoupit balíček, dotazovat se…

Co MY TREES čeká nyní?

     Právě oblast marketingu je další „věc“, na kterou čekají ti členové, kteří nechtějí nebo neumí vyvíjet aktivitu ve smyslu registrování nových členů, a hlavně pak akcionáři, kteří spolufinancovali reklamní kampaň. Především oni budou sledovat výsledky práce našeho marketingového týmu.

     Marketing samozřejmě bude projekt MY TREES propagovat i v nejširší veřejnosti, ale v tuto chvíli zatím cílí především na networkery. Je to proto, že veřejnost, tedy tzv. koneční spotřebitelé by nyní ještě nemohli být s projektem zcela spokojeni, protože je v něm ještě řada věcí nedodělaných. Vždyť koncový spotřebitel chce mít zcela logicky co nejdříve svůj zcela konkrétní strom… což, jak jsme si už řekli, zatím v projektu není realita, jelikož plantáže a výsadba jsou ještě ve fázi příprav. Proto v tuto chvíli musíme cílit spíše na networkery a současný čas využít ke stavbě silné a co největší prodejní sítě.

     Koncový spotřebitel přijde „na řadu“ až s tzv. launch fází, což bude fáze, kdy už projekt MY TREES bude zcela dokončen. V tu dobu budeme už kompletně připraveni: budeme mít vše, od softvéru po reálné stromy a jejich odběratele. To už bude fáze, kdy naplníme očekávání koncového spotřebitele. Ten totiž zpravidla nechce nic jiného, než si koupit svůj strom, počkat, až doroste do fáze sklizně a prodeje, aby získal z něho zpět své peníze… A kdy kýžená launch fáze nastane? Launch fáze podle našich plánů vypukne zhruba po dvou dalších letech, tedy na jaře roku 2020.

Dosavadní výsledky jsou dobré, místy až skvělé

     Musím zdůraznit, že zatím jsme dosavadních výsledků v projektu MY TREES dosáhli bez výrazných investic do reklamy a prezentace. Reklamní kampaň vlastně teprve plánujeme. Trvám na tom, abychom vydané peníze na jakoukoli reklamu předem hodně promýšleli a také i zpětně analyzovali, zda přinesly kýžený efekt. Budu bedlivě sledovat, kolik nás bude stát každá obchodní konverze. Rozhodně tedy nehodláme být v reklamě zbytečně velkorysí a cílit ji tzv. plošně. Vždyť jsme si dobře vědomi toho, že náš projekt není úplně pro každého!

Support z USA funguje, užitečná je i skupina na FB

     Co v těchto dnech řešíme v projektu MY TREES v první řadě, je tedy stavba obchodní sítě, s níž úzce souvisí support. Lidé už teď mají spoustu dotazů a většinu z nich naprosto legitimních, správných, a naše povinnost je jim kvalifikovaně a rychle odpovídat. Support nám už nyní funguje v pracovním týdnu prakticky celé dny - od 8. hodiny ranní do 18. hodiny našeho času. Je to tak kvůli časovému posunu, protože softvér a tedy i support dělá americká firma…

     Našim zaregistrovaným členům i síťařům dobře slouží už i facebooková skupina, v níž si vyměňují zkušenosti a vzájemně si radí. Řadu věcí si zde vyřeší sami, což nás těší a moc jim za to děkujeme.

Beata Pilná,

předseda představenstva, DEGIRANS SE

 

 

 

Zpět na všechny články

Napište nám: